30. 11. 2024
Autor: Dana Novotná
zdroj: Recepty 24/7
Tradiční recept na zelňačku s klobásou, oblíbenou českou pochoutku plnou chutí. Naučte se, jak jednoduše připravit tento lahodný pokrm a překvapte své blízké skvělou domácí večeří. S ovocem, zeleninou a vůní koření to bude řízená bomba pro vaše chuťové buňky!
Suroviny:
- 1 cibule
- 2 brambory
- 1 mrkev
- 200g klobásy
- 200g zelí
- 1 lžíce oleje
- 1 lžíce hladké mouky
- 1 l zeleninového vývaru
- 200ml smetany ke šlehání
- soľ, pepř, majoránka
Postup:
- Na oleji osmahneme nakrájenou cibuli, přidáme nakrájenou klobásu a necháme zesklovatět.
- Přidáme nakrájenou mrkev, brambory a zelí a restujeme asi 5 minut.
- Po chvíli přisypeme mouku a zalijeme vývarem.
- Chvíli povaříme, dokud zelenina nezměkne, pak přidáme smetanu, osolíme, opepříme a dochutíme majoránkou.
- Podáváme teplou s chlebem nebo bez.