30. 11. 2024
Autor: Dana Novotná
Tradiční zelňačka s klobásou
zdroj: Recepty 24/7

Tradiční recept na zelňačku‌ s‌ klobásou, oblíbenou českou pochoutku plnou chutí. Naučte se,⁣ jak jednoduše připravit tento lahodný pokrm a překvapte své blízké‌ skvělou domácí večeří.⁢ S ovocem, zeleninou a vůní koření ​to ⁣bude řízená ⁢bomba pro vaše chuťové ⁢buňky!

Suroviny:

  • 1‍ cibule
  • 2​ brambory
  • 1 mrkev
  • 200g klobásy
  • 200g zelí
  • 1 lžíce oleje
  • 1 lžíce⁣ hladké mouky
  • 1⁤ l zeleninového vývaru
  • 200ml smetany ke⁢ šlehání
  • soľ, pepř, majoránka

Postup:

  1. Na oleji osmahneme nakrájenou cibuli, přidáme nakrájenou klobásu a necháme zesklovatět.
  2. Přidáme nakrájenou mrkev, brambory a ‍zelí a restujeme asi‍ 5 minut.
  3. Po chvíli přisypeme mouku a zalijeme vývarem.
  4. Chvíli povaříme, dokud zelenina nezměkne, pak přidáme smetanu, osolíme, opepříme a dochutíme‌ majoránkou.
  5. Podáváme teplou s ⁣chlebem ‌nebo bez.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *