23. 4. 2024
Autor: Dana Novotná
Tradiční vepřové s knedlíkem
zdroj: Recepty 24/7

⁤ Tradiční český recept na vepřové s knedlíkem je oblíbeným hlavním jídlem, které potěší nejen milovníky tradiční české kuchyně. Vepřové maso je pečené do chrumkava a podávané s⁢ lahodnými houskovými knedlíky ‍a šťavnatou ⁤omáčkou. Naučte se připravit tento lahodný pokrm a okuste kus české kuchyně‌ doma!

Suroviny

  • 500g vepřového masa
  • 2 cibule
  • 3 stroužky česneku
  • olej na smažení
  • sůl,⁤ pepř, majoránka
  • 200g⁣ hladké ‍mouky
  • 4 velké⁢ brambory
  • sůl

Postup

  1. Ve velkém hrnci osmažte na⁣ oleji nakrájené cibuli a česnek, přidejte nakrájené vepřové maso a orestujte.
  2. Přidejte sůl, pepř a majoránku podle chuti a zalijte vodou. Nechte vařit asi hodinu, dokud maso není měkké.
  3. Mezitím si připravte knedlíky. Brambory oloupejte, nastrouhejte ⁤a smíchejte s hladkou⁤ moukou a špetkou ⁢soli.⁤ Vytvarujte knedlíky a vařte je ve vroucí osolené vodě asi 20 minut.
  4. Po uvaření maso vyndejte z vývaru, nakrájejte na kousky a servírujte s ‌knedlíky a trochou vývaru. Dobrou chuť!

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *