23. 4. 2024
Autor: Dana Novotná
zdroj: Recepty 24/7
Tradiční český recept na vepřové s knedlíkem je oblíbeným hlavním jídlem, které potěší nejen milovníky tradiční české kuchyně. Vepřové maso je pečené do chrumkava a podávané s lahodnými houskovými knedlíky a šťavnatou omáčkou. Naučte se připravit tento lahodný pokrm a okuste kus české kuchyně doma!
Suroviny
- 500g vepřového masa
- 2 cibule
- 3 stroužky česneku
- olej na smažení
- sůl, pepř, majoránka
- 200g hladké mouky
- 4 velké brambory
- sůl
Postup
- Ve velkém hrnci osmažte na oleji nakrájené cibuli a česnek, přidejte nakrájené vepřové maso a orestujte.
- Přidejte sůl, pepř a majoránku podle chuti a zalijte vodou. Nechte vařit asi hodinu, dokud maso není měkké.
- Mezitím si připravte knedlíky. Brambory oloupejte, nastrouhejte a smíchejte s hladkou moukou a špetkou soli. Vytvarujte knedlíky a vařte je ve vroucí osolené vodě asi 20 minut.
- Po uvaření maso vyndejte z vývaru, nakrájejte na kousky a servírujte s knedlíky a trochou vývaru. Dobrou chuť!