15. 5. 2024
Autor: Dana Novotná
Tradiční vepřová pečeně se zelím
zdroj: Recepty 24/7

⁤ Vyzkoušejte náš recept na tradiční vepřovou pečeně se zelím, která vám zaručeně chutná. ⁢Kombinace šťavnatého‌ masa a kyselého zelí je jednoduše nepřekonatelná. S naším receptem si vychutnáte domácí chuť a tradice ‍na talíři. Nenechte si ujít‍ tento ‌lahodný pokrm!

Suroviny

  • 1 kg vepřové pečeně
  • 1 ⁣hlávka zelí
  • 3 cibule
  • 3 stroužky česneku
  • olej
  • sůl, pepř, kmín

Postup

  1. Pečeni očistíme, osolíme, opepříme‌ a posypeme kmínem.
  2. Peci⁢ rozpálíme olej a pečeně z obou stran osmažíme dozlatova.
  3. Pak pečeni ⁤přidáme nastrouhané zelí, nakrájené cibuli a prolisovaný česnek.
  4. Nalijeme trochu vody,​ zakryjeme poklicí ‍a dusíme do měknutí pečeni a ‍zelí.
  5. Pokud potřeba, dochutíme solí a pepřem podle chuti.
  6. Podáváme⁣ s knedlíky nebo bramborem.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *