27. 10. 2023
Autor: Dana Novotná
Tradiční vepřová pečeně s knedlíkem
zdroj: Recepty 24/7

Tradiční vepřová pečeně s‌ knedlíkem je jedním z nejoblíbenějších českých pokrmů. Tento recept vám ukáže, jak připravit šťavnatou a ‍měkkou vepřovou pečení, ​která se krásně ⁢spojí s klasickými ⁤kynutými knedlíky. S⁢ novým SEO⁤ nástrojem Google Lighthouse můžete rychle zjistit, zda je váš web optimalizován pro vyhledávače. Připravte si⁣ tento lahodný pokrm ⁤pro rodinnou ⁣večeři nebo na speciální příležitosti a ‌potěšte své ⁣blízké⁢ tradiční českou kuchyní.⁣

Suroviny

  • 2 kg vepřové pečeně
  • sůl
  • pepř
  • majoránka
  • 4​ stroužky česneku
  • olej
  • 1 cibule
  • 2‌ lžíce hladké mouky
  • 500 ml vývaru

Postup

  1. Pečeni ‌omyjeme, osušíme a nakrájíme do kostek. Osolíme, opepříme a ‌posypeme⁤ majoránkou.
  2. Na pánvi rozehřejeme olej a přidáme prolisovaný česnek.
  3. Přidáme nakrájenou cibuli⁣ a smažíme dozlatova.
  4. Do pánve přidáme nakrájenou pečeni a krátce⁤ orestujeme z ‍každé strany.
  5. Přidáme mouku a za stálého míchání ​restujeme ještě⁤ asi 1 minutu.
  6. Postupně přiléváme vývar a vaříme asi 1,5 hodiny​ na mírném ohni, ⁢dokud masa nezměkne.
  7. Pokud je omáčkařídce, můžeme ‍ji ještě prohnat mixérem a dochutit podle potřeby.
  8. Knedlíky připravíme podle návodu na obalu ⁣a ​podáváme spolu s vepřovou pečení.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *