23. 11. 2023
Autor: Dana Novotná
zdroj: Recepty 24/7
Tradiční španělská paella je lahodná směs chutí a vůní, kterou si můžete vychutnat přímo u vás doma. Tato autentická španělská specialita zahrnuje širokou škálu chutných surovin, včetně krevet, kuřete, choruza, hrášku a čerstvých rajčat. Naše receptura vás provede krok za krokem, jak připravit tuto slavnou ryžovou pochoutku, která se stane vítězem na všech rodinných večeřích a oslavách. Přidejte špetku šafránu a nechte se unést španělskou atmosférou s tradiční španělskou paellou.
Suroviny
- 2 hrnky rýže paella
- 300 g kuřecího masa (nakrájeného na kousky)
- 200 g krevet
- 200 g mušlí
- 1 cibule
- 2 rajčata (oloupaná a nakrájená na kostičky)
- 2 lžíce olivového oleje
- 4 stroužky česneku (nasekané)
- 1 lžička sladké papriky
- 1 lžička mletého šafránu
- 1 lžička soli
- 1 lžička čerstvě mletého černého pepře
- 4 hrnky kuřecího vývaru
- 1 citron (na podávání)
Postup
- Na velké pánvi zahřejte olivový olej a orestujte nakrájenou cibuli do zlatova.
- Přidejte nakrájené kousky kuřecího masa a osmažte je z obou stran, dokud nezezlátnou.
- Přidejte rajčata a česnek, poté smažte další 3 minuty.
- Přidejte rýži paella, sladkou papriku, šafrán, sůl a pepř. Dobře promíchejte, aby se koření rovnoměrně rozložilo.
- Zalijte vývarem a přiveďte k varu. Poté snižte teplotu a nechte vařit 15-20 minut, dokud se rýže neuváří.
- Přidejte krevety a mušle, poté nechte vařit dalších 5 minut, dokud se mořské plody neusteří.
- Podávejte s čerstvými citronovými plátky.