11. 10. 2024
Autor: Eliška Krejčová
Tradiční quiche Lorraine
zdroj: Recepty 24/7

Objevte klasiku francouzské kuchyně s naším receptem na tradiční quiche Lorraine. Tento luxusní koláč kombinuje křehké těsto s bohatou náplní z vajec, smetany a kousků slaniny. Ideální volba pro brunch, večeři nebo jako chutný oběd. Připravte si doma tento oblíbený pokrm, který potěší každého milovníka dobrého jídla. Navíc se podává teplý či studený a je skvělý i na příští den. Uvařte si quiche Lorraine a staňte se hvězdou kuchyně s naším snadno následovatelným receptem.

Suroviny

  • 200 g slaniny
  • 200 g strouhaného sýra Gruyère nebo jiného tvrdého sýra
  • 4 vejce
  • 250 ml smetany ke šlehání
  • 250 ml mléka
  • 1 balíček hotového listového těsta
  • Sůl a čerstvě mletý černý pepř
  • Špetka muškátového oříšku

Postup

  • Předehřejte troubu na 180 °C.
  • Vyválejte listové těsto a vložte do formy na quiche. Přitlačte těsto k okrajům formy a odstřihněte přebytečné kousky těsta.
  • Na těsto rozložte kousky slaniny rovnoměrně po celé ploše.
  • V míse smíchejte vejce, smetanu a mléko. Přidejte sůl, pepř a muškátový oříšek. Důkladně promíchejte.
  • Přidejte strouhaný sýr do směsi a promíchejte.
  • Smetanovou směs nalijte na těsto se slaninou.
  • Pečte v předehřáté troubě cca 30-35 minut, nebo až je vršek krásně zlatavý a směs ztuhla.
  • Nechejte quiche před podáváním chvíli odpočívat, pak podávejte.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *