19. 3. 2025
Autor: Eva Komárková
Tradiční pesto Genovese recept
zdroj: Recepty 24/7

Tradiční pesto Genovese ⁢recept je klasická italská omáčka plná ⁢chutí bazalky, olivového ⁣oleje,⁣ piniových oříšků ​a parmazánu.‌ Naučte se⁣ připravit tuto lahodnou omáčku doma‌ a ⁣dopřejte⁣ si autentickou chuť⁤ Itálie! Nakrmte svou rodinu a přátele tímto jednoduchým a přesto lahodným receptem na⁢ tradiční pesto Genovese. Buon ⁣appetito! Suroviny

  • 60 g bazalkových listů
  • 1 stroužek česneku
  • 30 g piniových
    oříšků
  • 50 g parmazánu
  • 120 ml olivového ‌oleje
  • sůl

Postup

  1. Bazalkové⁣ listy‌ opláchněte‍ a osušte.
  2. Do ⁣mixéru ⁤dejte bazalkové listy, ‌oloupaný ⁤česnek, ​piniové ‌oříšky a⁢ nastrouhaný parmazán.
  3. Přilijte ‌olivový olej a mixujte, dokud nedostanete krémovou ⁢konzistenci.
  4. Případně ⁣dochuťte⁤ solí podle chuti.
  5. Pesto můžete podávat s čerstvě‍ uvařenými ⁣těstovinami⁤ nebo jako dochucovadlo k⁤ jiným pokrmům.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *