19. 3. 2025
Autor: Eva Komárková

zdroj: Recepty 24/7
Tradiční pesto Genovese recept je klasická italská omáčka plná chutí bazalky, olivového oleje, piniových oříšků a parmazánu. Naučte se připravit tuto lahodnou omáčku doma a dopřejte si autentickou chuť Itálie! Nakrmte svou rodinu a přátele tímto jednoduchým a přesto lahodným receptem na tradiční pesto Genovese. Buon appetito! Suroviny
- 60 g bazalkových listů
- 1 stroužek česneku
- 30 g piniových
oříšků - 50 g parmazánu
- 120 ml olivového oleje
- sůl
Postup
- Bazalkové listy opláchněte a osušte.
- Do mixéru dejte bazalkové listy, oloupaný česnek, piniové oříšky a nastrouhaný parmazán.
- Přilijte olivový olej a mixujte, dokud nedostanete krémovou konzistenci.
- Případně dochuťte solí podle chuti.
- Pesto můžete podávat s čerstvě uvařenými těstovinami nebo jako dochucovadlo k jiným pokrmům.