20. 7. 2023
Autor: Dana Novotná
Tradiční moravský vrabec s knedlíkem
zdroj: Recepty 24/7

Tradiční moravský vrabec s knedlíkem⁣ je chutný a sytý recept, který ‍se stal jedním z klenotů domácí kuchyně na Moravě. Vrabcové maso je pečené do⁢ měkka, nabízí skvělou chuťovou kombinaci s křupavou ​kůrkou. K pokrmu se také podávají voňavé houskové knedlíky, které se lépe oživují výpekem z pečeného masa. Pokud chcete⁢ ochutnat tradiční moravskou delikatesu, neváhejte a vyzkoušejte tento recept na tradiční moravský ⁤vrabec s knedlíkem!

Suroviny

  • 1 kus moravského vrabce
  • 1 cibule
  • 4 ⁣stroužky česneku
  • 200 g slaniny
  • 500‌ ml drůbežího vývaru
  • 200 ml bílého vína
  • 1 lžíce hladké mouky
  • sůl, pepř, kmín podle chuti

Postup

  1. Vrabce rozporcujte na menší kusy.
  2. Cibuli a česnek nakrájejte⁣ na jemno.
  3. Slaninu nakrájejte​ na kostičky.
  4. Na pánvi rozehřejte olej a osmahněte na něm ‌vrabce z obou stran, poté je vyjměte z pánve a odložte​ stranou.
  5. Na téže pánvi orestujte cibuli, česnek a slaninu, dokud⁢ nezezlátnou.
  6. Přisypte lžíci mouky a důkladně promíchejte.
  7. Postupně přilévejte vývar​ a víno, ⁢přivedete k varu a mícháním za stálého vaření ⁤nechte ⁤zhoustnout omáčku.
  8. Vrátíme⁣ vrabcové kousky zpět do omáčky, ‍osolíme, opepříme⁣ a přidáme kmín.
  9. Mísou zakrýváme a dusíme při nízké teplotě asi 1,5 hodiny, dokud maso nezměkne a omáčka nezíská sytou chuť.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *