3. 8. 2023
Autor: Dana Novotná
zdroj: Recepty 24/7
Tradiční moravský vepřový guláš je jídlo plné chuti a vůně. Připravuje se z kvalitního vepřového masa, cibule, papriky a dalších lahodných přísad. Tento recept vám přinese kousíček moravské kuchyně přímo do vašeho domova. Nechte se hřát příjemným aroma i neodolatelnou chuťou tohoto tradičního pokrmu.
Suroviny
- 700 g vepřového masa
- 1 velká cibule
- 2 stroužky česneku
- 2 lžíce hladké mouky
- 2 lžíce mleté sladké papriky
- 1 lžička karamele
- 1 lžička majoránky
- 1 lžička kmínu
- 1 lžička červené papriky
- 1 lžička pepře
- sůl podle chuti
- olej na smažení
- 500 ml hovězího vývaru
Postup
- Maso nakrájíme na menší kostky, cibuli a česnek jemně nasekáme.
- Na pánvi rozpálíme olej a osmahne cibuli dozlatova.
- Přidáme maso a restujeme ho, dokud není zezlátovělé ze všech stran.
- Přidáme česnek a vaříme další 2 minuty.
- Přidáme mouku, papriku a karamele, podle chuti osolíme.
- Postupně přilijeme hovězí vývar a za stálého míchání vaříme, dokud se omáčka nezahustí.
- Přidáme majoránku, kmín, červenou papriku, pepř a podle chuti dochutíme solí.
- Guláš dusíme na mírném ohni přibližně 1,5-2 hodiny, dokud maso není měkké a omáčka zhoustne.
Podáváme s houskovým knedlíkem nebo bramborovými knedlíky a okurkou.