26. 5. 2024
Autor: Michaela Srncová
Tradiční masová Tajine recept.
zdroj: Recepty 24/7

Vyzkoušejte tradiční recept na masovou tajine plnou lahodných arabských koření a příchutí. Připravte si tuto lahodnou a zdravou specialitu, která vás okouzlí svou chutí a aromatem. S námi objevíte tajemství tradiční marocké kuchyně!

Suroviny

  • 500g hovězího masa, nakrájeného na menší kousky
  • 2 cibule, nakrájené na půlkolečka
  • 3 mrkve, na kolečka
  • 1 paprika, na plátky
  • 3 rajčata, nakrájená na kostičky
  • 3 brambory, oloupané a nakrájené na menší kousky
  • 1 lžíce rajčatového protlaku
  • 1 lžička mleté kurkumy
  • 1 lžička mleté skořice
  • 1 lžička mletého kmínu
  • sůl a pepř podle chuti
  • čerstvá petrželka a máta na ozdobu

Postup

  1. Na pánvi rozpalte olej a osmahněte na něm maso z obou stran, dokud není zlatavé.
  2. Přidejte cibuli a restujte do změknutí. Přidejte kurkumu, skořici a kmín a promíchejte.
  3. Přidejte nakrájenou zeleninu – mrkev, papriku, rajčata a brambory. Podlijte vodou tak, aby byla zelenina ponořená.
  4. Přidejte rajčatový protlak a okořeňte solí a pepřem. Zakryjte poklicí a vařte na mírném ohni cca 1,5 hodiny, dokud maso není měkké.
  5. Před podáváním ozdobte nasekanou petrželkou a mátou. Podávejte s chlebem nebo kuskusem.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *