26. 5. 2024
Autor: Michaela Srncová

zdroj: Recepty 24/7
Vyzkoušejte tradiční recept na masovou tajine plnou lahodných arabských koření a příchutí. Připravte si tuto lahodnou a zdravou specialitu, která vás okouzlí svou chutí a aromatem. S námi objevíte tajemství tradiční marocké kuchyně!
Suroviny
- 500g hovězího masa, nakrájeného na menší kousky
- 2 cibule, nakrájené na půlkolečka
- 3 mrkve, na kolečka
- 1 paprika, na plátky
- 3 rajčata, nakrájená na kostičky
- 3 brambory, oloupané a nakrájené na menší kousky
- 1 lžíce rajčatového protlaku
- 1 lžička mleté kurkumy
- 1 lžička mleté skořice
- 1 lžička mletého kmínu
- sůl a pepř podle chuti
- čerstvá petrželka a máta na ozdobu
Postup
- Na pánvi rozpalte olej a osmahněte na něm maso z obou stran, dokud není zlatavé.
- Přidejte cibuli a restujte do změknutí. Přidejte kurkumu, skořici a kmín a promíchejte.
- Přidejte nakrájenou zeleninu – mrkev, papriku, rajčata a brambory. Podlijte vodou tak, aby byla zelenina ponořená.
- Přidejte rajčatový protlak a okořeňte solí a pepřem. Zakryjte poklicí a vařte na mírném ohni cca 1,5 hodiny, dokud maso není měkké.
- Před podáváním ozdobte nasekanou petrželkou a mátou. Podávejte s chlebem nebo kuskusem.