13. 1. 2024
Autor: Michaela Srncová
Tradiční marocký tagine s kouskem skopového
zdroj: Recepty 24/7

Tradiční marocký tagine s kouskem skopového – Vyzkoušejte autentickou marockou specialitu, která vám rozvine chuťové pohárky. Tento recept na tagine kombinuje kvalitní skopové maso s kořením a aromatickými bylinkami, vše dusíme v klasickém hliněném tagine hrnci, což zajistí jemnost a intenzitu chuti. Nenechte si ujít tuto unikátní a výživnou pochoutku, kterou můžete vytvořit přímo u vás doma!

Suroviny:

  • 500 g skopového masa, nakrájeného na kostky
  • 2 cibule, nakrájené na tenké plátky
  • 3 stroužky česneku, nasekané
  • 2 mrkve, nakrájené na kolečka
  • 2 rajčata, oloupaná a nakrájená na kostičky
  • 500 g brambor, oloupaných a nakrájených na kolečka
  • 1 citron, rozkrojený na poloviny
  • 2 lžičky mletého kurkumy
  • 2 lžičky mletého koriandru
  • 2 lžičky mletého kmínu
  • sůl a pepř podle chuti
  • olej na smažení
  • čerstvá petrželka a koriandr na ozdobu

Postup:

  1. Na sporáku si připravíme tagine nebo hlubokou hrnec s poklicí.
  2. Na oleji osmahneme cibuli dozlatova.
  3. Přidáme nakrájené skopové maso a opečeme z obou stran dozlatova.
  4. Přidáme mleté koření (kurkuma, koriandr, kmín), česnek, sůl a pepř. Zamícháme všechny ingredience dohromady.
  5. Přidáme rajčata, mrkev a brambory. Zamícháme, aby se všechny přísady promísily.
  6. Přidáme citronové poloviny a zalijeme vodou tak, aby byly přísady pokryty.
  7. Přikryjeme poklicí a necháme vařit při nízké teplotě, dokud se maso a zelenina neproměknou a nezměknou (asi 1.5 – 2 hodiny).
  8. Podáváme posypané čerstvou petrželkou a koriandrem.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *