25. 10. 2023
Autor: Tomáš Zelený
Tradiční kuře tikka masala
zdroj: Recepty 24/7

Hledáte tradiční recept na kuře tikka masala? Naše verze tohoto slavného indického jídla vám přinese jedinečnou chuť a aromata. Kombinujeme kousky grilovaného kuřecího masa s bohatou a krémovou omáčkou na bázi rajčat a kari koření. Tento recept je snadno připravitelný a výsledek vás jistě nadchne. Připravte si tento oblíbený indický pokrm doma a užívejte si jeho bohatých chutí!

Suroviny

  • 500 g kuřecích prsou
  • 1 velká cibule
  • 4 stroužky česneku
  • 2 cm zázvoru
  • 400 ml kokosového mléka
  • 2 lžíce rajčatového protlaku
  • 2 lžičky mletého koriandru
  • 2 lžičky mletého kmínu
  • 2 lžičky mleté papriky
  • 1 lžička mleté kurkumy
  • 1/2 lžičky mletého kardamomu
  • 1/2 lžičky mletého kajenského pepře
  • šťáva z 1 limetky
  • sůl
  • čerstvý koriandr na ozdobu

Postup

  1. Na rozpáleném oleji restujte nakrájenou cibuli, přidejte nastrouhaný zázvor a rozmačkaný česnek.
  2. Přidejte kari koření, kurkumu, kajenský pepř, koriandr, kmín a kardamom. Promíchejte a restujte asi 1 minutu, aby se uvolnily vůně.
  3. Přidejte rajčatový protlak a vařte 2-3 minuty.
  4. Přidejte kuřecí prsa nakrájená na menší kousky a restujte až do zezlátnutí.
  5. Přidejte kokosové mléko a vařte na mírném ohni asi 15 minut, dokud se kuřecí maso dokonale propeče a omáčka zahustí.
  6. Přidáme šťávu z limetky a dochutíme solí podle chuti.
  7. Servírujte s rýží a ozdobte čerstvým koriandrem.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *