11. 1. 2024
Autor: Tomáš Zelený
zdroj: Recepty 24/7
Tradiční korma se zeleninou je vynikající indické jídlo, které spojuje bohaté koření s čerstvou zeleninou. Tento recept vám umožní připravit si tento lahodný veganský pokrm přímo u vás doma. Kombinace zdravých zelenin jako jsou brambory, brokolice, mrkev a hrášek s kořením jako je kurkuma, koriandr a kardamom vytváří bohatou a sladce pikantní chuť. Recept je velmi jednoduchý a snadno se přizpůsobí vašim individuálním představám o chuti a preferencím. Berte na vědomí, že tradiční korma se zeleninou je často podáván s rýží nebo naan chlebem. Vyzkoušejte tento recept a užijte si skvělou indickou kuchyni přímo u vás doma!
Suroviny
- 500 g kuřecího masa
- 2 cibule
- 3 stroužky česneku
- 2 lžíce korma koření
- 1 lžička kurkumy
- 1 lžička mletého kmínu
- 1 lžička mleté skořice
- 1 lžička mletého koriandru
- 100 ml smetany ke šlehání
- 300 g směsi zeleniny (mrkev, hrášek, květák)
- 2 lžíce oleje
- sůl a pepř podle chuti
Postup
- Na oleji osmahneme nakrájenou cibuli do zlatova.
- Přidáme na kostky nakrájené kuřecí maso a orestujeme do zezlátnutí.
- Přidáme prolisovaný česnek, korma koření, kurkumu, kmín, skořici a koriandr. Dobře promícháme a chvíli podusíme, aby se zelenina dobře propojila s kořením.
- Přidáme směs zeleniny a zalijeme vodou tak, aby byla zelenina ponořená.
- Povaříme do měkka a dochutíme solí a pepřem podle chuti.
- Před podáváním vmícháme smetanu ke šlehání a krátce ještě prohřejeme.
- Pokrm podáváme s rýží nebo naan chlebem.