6. 2. 2024
Autor: Eva Komárková
zdroj: Recepty 24/7
Tradiční italské tiramisu to je dokonalá kombinace měkkých sušenek Savoiardi, lahodné kávy, krémovité mascarpone a práškového kakaa. Připravte si tuto klasickou italskou sladkou pochoutku a okusíte autentické chuťi Itálie.
Suroviny
- 500 g mascarpone
- 4 vejce
- 100 g cukr
- 200 ml silné kávy
- 200 g ladyfinger sušenek
- kakao na posypání
Postup
- Rozdělte žloutky a bílky ze 4 vajec.
- Ve dvou mísách sišlehejte bílky na sníh a žloutky s cukrem na pěnu.
- Přidejte mascarpone do žloutkové směsi a dobře promíchejte, aby vznikla krémová konzistence.
- Postupně přidejte sníh z bílků do směsi a opatrně promíchejte, aby zůstala lehká a nadýchaná struktura.
- V mělkém talíři smíchejte silnou kávu s malým množstvím cukru.
- V misce nebo zapékacím jídelním stole si sestavte první vrstvu sušenek namočených v kávě.
- Nalijte polovinu krémové směsi na sušenky a vyrovnávejte povrch lžičkou.
- Pokračujte druhou vrstvou sušenek navrch a zalijte zbylou krémovou směsí.
- Nechejte tiramisu vychladit v lednici po dobu minimálně 4 hodin, ideálně přes noc.
- Před servírováním posypte vrchovou kakaem.