27. 8. 2024
Autor: Eva Komárková
Tradiční italský pesto genovese recept
zdroj: Recepty 24/7

Tradiční italský pesto genovese recept – Naučte se připravit oblíbenou italskou omáčku z bazalky, olivového oleje, parmského sýra a česneku, která navnadí vaše chuťové pohárky a dodá vašim pokrmům autentickou italskou chuť. S naším jednoduchým receptem se stane příprava pesto genovese doma hračkou!

Suroviny

  • 50 g bazalkových listů
  • 2 stroužky česneku
  • 30 g piniových oříšků
  • 50 g parmazánu
  • 100 ml olivového oleje
  • sůl
  • pepř

Postup

  1. Nejprve si připravíme všechny suroviny. Bazalkové listy omyjeme a usušíme. Parmazán nastrouháme.
  2. V mixéru smícháme bazalkové listy, olivový olej, česnek, piniové oříšky a parmazán. Mixujeme tak dlouho, dokud nedosáhneme hladké konzistence.
  3. Pesto můžeme dochutit solí a pepřem podle chuti.
  4. Pesto skladujeme v uzavřeném skleněném nádobě v lednici.
  5. Použijeme ho jako omáčku k těstovinám nebo jako ingredienci do různých pokrmů.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *