27. 8. 2024
Autor: Eva Komárková
zdroj: Recepty 24/7
Tradiční italský pesto genovese recept – Naučte se připravit oblíbenou italskou omáčku z bazalky, olivového oleje, parmského sýra a česneku, která navnadí vaše chuťové pohárky a dodá vašim pokrmům autentickou italskou chuť. S naším jednoduchým receptem se stane příprava pesto genovese doma hračkou!
Suroviny
- 50 g bazalkových listů
- 2 stroužky česneku
- 30 g piniových oříšků
- 50 g parmazánu
- 100 ml olivového oleje
- sůl
- pepř
Postup
- Nejprve si připravíme všechny suroviny. Bazalkové listy omyjeme a usušíme. Parmazán nastrouháme.
- V mixéru smícháme bazalkové listy, olivový olej, česnek, piniové oříšky a parmazán. Mixujeme tak dlouho, dokud nedosáhneme hladké konzistence.
- Pesto můžeme dochutit solí a pepřem podle chuti.
- Pesto skladujeme v uzavřeném skleněném nádobě v lednici.
- Použijeme ho jako omáčku k těstovinám nebo jako ingredienci do různých pokrmů.