29. 11. 2024
Autor: Zbyněk Pospíšil
Tradiční italské tiramisu s kávou
zdroj: Recepty 24/7

Objavte klasiku italských dezertů s naším receptem na tradiční tiramisu s kávou! Tento luxusní dezert kombinuje bohaté vrstvy savoiardi piškotů namočených v aromatické kávě a hedvábný mix mascarpone s vaječnými žloutky. V našem krokovém návodu naleznete jednoduché pokyny pro přípravu této neodolatelné sladkosti, která je dokonalým završením každého jídla. Připravte si pravé italské tiramisu doma a užijte si chuť dokonalé harmonie kávy a krému.

Suroviny

  • 6 velkých vajec, oddělených žloutky a bílky
  • 120 g cukru krupice
  • 500 g mascarpone
  • 300 ml silného espressa, ochlazeného
  • 400 g savoiardi (dámské prstýnky)
  • Nealkoholický kávový likér nebo čokoládový sirup (volitelné)
  • 2 lžíce neslazeného kakaa pro posypání
  • 50 g hořké čokolády na strouhání (volitelné)

Postup

  • V míse smíchejte žloutky a cukr, dokud nepoužijete světlou a pěnivou směs.
  • Pomalu přidávejte mascarpone a míchejte, dokud nebude hladké.
  • V jiné čisté míse ušlehejte bílky do tuhých špiček, poté je opatrně vmíchejte do mascarpone směsi.
  • Připravte si formu a namočte savoiardi v chladné kávě smíchané s kávovým likérem nebo čokoládovým sirupem, aby byly jen mokré, ale ne rozmočené.
  • Dávkujte vrstvy namočených savoiardi a mascarpone krému do formy, začínající a končící vrstvou krému.
  • Poslední vrstvu mascarpone krému posypte kakao práškem a pokud chcete, přidejte i nastrouhanou čokoládu.
  • Přikryjte a chlazte v lednici nejméně 4 hodiny, ideálně přes noc, aby se chutě spojily.
  • Před podáváním posypte další vrstvou kakaa.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *