7. 11. 2024
Autor: Zbyněk Pospíšil
Tradiční italské risotto s houbami
zdroj: Recepty 24/7

Objvete kouzlo pravé italské kuchyně s naším receptem na tradiční italské risotto s houbami. Tento klasický recept, bohatý na chutě a aroma, kombinuje kvalitní arborio rýži, čerstvé houby a dokonalou směs bylinek. Ideální pro romantickou večeři nebo jako hlavní chod pro vaše večírky. S naším krok za krokem průvodcem připravíte toto luxusní jídlo snadno a rychle. Objvete tipy na správnou přípravu a podávání pro maximální gastronomický zážitek.

Suroviny

  • 250 g arborio rýže
  • 500 ml houbového vývaru
  • 200 g čerstvých hub nebo 50 g sušených
  • 1 malá cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 100 ml bílého vína
  • 50 g parmazánu
  • 50 g másla
  • 2 lžíce olivového oleje
  • Sůl a čerstvě mletý černý pepř
  • Čerstvá petrželka pro ozdobu

Postup

  • Nakrájejte cibuli a česnek na jemno a orestujte na olivovém oleji, dokud nejsou sklovaté.
  • Přidáte na plátky nakrájené houby a restujte do změknutí.
  • Přisypete rýži a za stálého míchání ji osmahněte, dokud není lehce průhledná.
  • Zalijte bílým vínem a vařte, dokud všechno víno nevypaří.
  • Postupně přilévejte horký houbový vývar (po malých dávkách) a neustále míchejte, dokud rýže není al dente a směs krémová. To může trvat asi 18-20 minut.
  • Odstraňte z ohně, vmíchejte máslo a nastrouhaný parmazán. Ochutnejte a případně dochuťte solí a pepřem.
  • Podávejte ihned, posypané čerstvou petrželkou.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *