15. 1. 2024
Autor: Eva Komárková
Tradiční italské pizzu.
zdroj: Recepty 24/7

Pokud hledáte skvělý recept na tradiční italskou pizzu, jste na správném místě! Tento recept vám ukáže, jak připravit křupavou tenkou kůrku, lahodnou omáčku a bohatou vrstvu sýra. S námi si užijete skutečný kousek Itálie přímo u vás doma. Začněte vařit a překvapte své blízké dokonalým italským jídlem!

Suroviny

  • 300 g pizzového těsta
  • 200 g rajčatové omáčky
  • 200 g mozzarelly
  • 100 g plátkové salámy
  • 100 g cherry rajčat
  • 100 g černých oliv
  • 1 cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 1 lžíce olivového oleje
  • 1 lžička sušeného oregana
  • sůl a pepř podle chuti

Postup

  1. Předehřejte troubu na 220°C.
  2. Vložte pizzové těsto na plech a rozetřete rajčatovou omáčkou.
  3. Na omáčku rozložte plátky mozzarelly.
  4. Rajčata nakrájejte na poloviny a cibuli na tenké kroužky.
  5. Oloupané stroužky česneku rozemelte nebo nakrájejte na jemné plátky.
  6. Sůl, pepř a oregano smíchejte s olivovým olejem a potřete těsto touto směsí.
  7. Přidejte salámu, cherry rajčata, černé olivy, cibuli a česnek.
  8. Pečte v předehřáté troubě po dobu 15-20 minut, nebo dokud těsto nezíská zlatavou barvu.
  9. Hotovou pizzu nechte trochu vychladnout a nakrájejte na porce.
  10. Servírujte a vychutnávejte si tradiční italskou pizzu!

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *