15. 2. 2024
Autor: Eva Komárková
zdroj: Recepty 24/7
Tradiční italská tiramisu je klasickým dezertem plným bohatých chutí. Tento recept obsahuje vrstvy křehkých piškotových sušenek namočených v kávě a likéru Amaretto, které jsou pak rozetřené na vrstvy krémové směsi z mascarpone sýra, vaječného žloutku, cukru a vanilkového extraktu. Toto lahodné tiramisu je dokončené posypáním hořkým kakao. Udělejte si chvilku, abyste vychutnali tento tradiční italský dezert!
Suroviny
- 250 g mascarpone sýru
- 3 žloutky
- 80 g cukru
- 2 vanilkové cukry
- 200 ml silné kávy
- 200 ml mléka
- 200 ml šlehačky
- 200 g piškotů
- kakao na posypání
Postup
- V misce smíchejte mascarpone, žloutky, cukr a vanilkový cukr. Dobře promíchejte, dokud není směs hladká.
- V jiné misce smíchejte silnou kávu a mléko.
- V další misce vyšlehejte šlehačku.
- Piškoty namočte rychle do kávové směsi a pokládejte na dno vhodné formy, například dortové.
- Na piškoty naložte polovinu směsi z mascarpone.
- Přidejte polovinu vyšlehané šlehačky a pokračujte další vrstvou piškotů, mascarpone směsi a šlehačky.
- Posypte tiramisu vrstvou kakaového prášku.
- Nechte tiramisu odležet v lednici minimálně 4 hodiny, ideálně přes noc.
- Po vychlazení je tiramisu připravené k podávání. Dobrou chuť!