15. 2. 2024
Autor: Eva Komárková
Tradiční italská tiramisu
zdroj: Recepty 24/7

Tradiční ‍italská tiramisu je klasickým dezertem plným bohatých chutí. Tento ‍recept⁢ obsahuje vrstvy křehkých ⁤piškotových sušenek namočených v kávě a likéru Amaretto, které jsou‍ pak rozetřené ⁣na vrstvy ⁤krémové směsi‍ z ⁤mascarpone sýra, ​vaječného žloutku, cukru⁢ a vanilkového extraktu. Toto lahodné‍ tiramisu je dokončené ⁢posypáním ‌hořkým kakao.⁤ Udělejte si chvilku,⁢ abyste ‌vychutnali tento tradiční italský dezert!

Suroviny

  • 250 g mascarpone​ sýru
  • 3 žloutky
  • 80 g cukru
  • 2 vanilkové cukry
  • 200⁢ ml silné kávy
  • 200 ml mléka
  • 200⁣ ml ​šlehačky
  • 200 g piškotů
  • kakao na posypání

Postup

  1. V misce ​smíchejte⁤ mascarpone, žloutky, cukr​ a ‍vanilkový cukr. ‌Dobře ​promíchejte, dokud‍ není směs​ hladká.
  2. V jiné ‌misce smíchejte silnou ⁣kávu a mléko.
  3. V další ⁤misce vyšlehejte šlehačku.
  4. Piškoty namočte ‍rychle do kávové směsi a pokládejte​ na dno vhodné formy, například dortové.
  5. Na piškoty naložte polovinu směsi z⁢ mascarpone.
  6. Přidejte polovinu vyšlehané šlehačky a pokračujte další ​vrstvou piškotů, mascarpone​ směsi‌ a šlehačky.
  7. Posypte tiramisu vrstvou kakaového‍ prášku.
  8. Nechte tiramisu odležet v lednici minimálně 4 ⁤hodiny, ‌ideálně přes noc.
  9. Po vychlazení je tiramisu připravené k podávání. ‍Dobrou chuť!

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *