10. 6. 2024
Autor: Eva Komárková
zdroj: Recepty 24/7
Těšte své chuťové buňky tradiční italskou pizzou s rajčaty! Jednoduchý recept na klasické italské jídlo, které okouzlí všechny milovníky dobrého jídla. Vyzkoušejte ho doma a nechte se unést vůní čerstvě upečené pizzy!
Suroviny
- 500g těsta na pizzu
- 400g strouhaného sýra (ideálně mozzarella)
- 200g cherry rajčat
- 100g šunky
- Špetka sušeného oregána
- Špetka soli
- Olivový olej
Postup
- Nejprve si připravíme těsto na pizzu podle oblíbeného receptu nebo si koupíme hotové těsto v obchodě.
- Rajčata nakrájejte na plátky a šunku na menší kousky.
- Rozvařte těsto na pekáči v troubě a poté ho vyndejte.
- Na rozvařené těsto položte plátky rajčat a kousky šunky. Posypte strouhaným sýrem a přidejte špetku soli a oregána.
- Opékejte v troubě při 200°C asi 15-20 minut nebo dokud není sýr zlatavý.
- Po upečení můžete pizzu pokapat olivovým olejem a podávat.