13. 6. 2024
Autor: Eva Komárková
zdroj: Recepty 24/7
Tradiční italská pizza Quattro Stagioni je jedinečná kombinace čtyř sezónních ingrediencí – šunky, artyčoků, žampionů a oliv. Připravte si tuto lahodnou pizzu podle originální italské receptury a užijte si chuť Itálie v pohodlí vašeho domova. Buďte svůj vlastní pizzaiolo a vytvořte si dokonalou Quattro Stagioni podle našeho receptu. Nechte se unést vůní a chutí italské kuchyně a dopřejte si skvělý gastronomický zážitek s touto tradiční specialitou. Pařte si s přáteli, rodinou nebo si dopřejte pizzu na samotě vychutnávejte si každý kousek této lahodné pochoutky. Buon appetito!
Suroviny
- Těsto na pizza
- Rajčatová omáčka
- Šunka
- Houby
- Olivy
- Artyčoky
- Švestkové rajčata
- Mozzarella
- Oregano
Postup
- Na těsto rozválejte rajčatovou omáčku.
- Přidejte plátky šunky, nakrájené houby, olivy a artyčoky.
- Na vrch přidejte polořezaná švestková rajčata.
- Rozdrcenou mozzarellu rozproudějte po pizze.
- Přidejte špetku oregana.
- Pečte v troubě předehřáté na 200 stupňů Celsia po dobu 15-20 minut.