6. 4. 2024
Autor: Eva Komárková
zdroj: Recepty 24/7
Užijte si tradiční italskou chuť s receptem na delikátní pizzu Margherita. Vyzkoušejte křehké těsto, které je potřeno rajčatovou omáčkou a sytou mozzarellou, zakončené čerstvým bazalkovým lístkem. Ochutnejte klasiku, která potěší ústní chuť a vaše smysly. Vyzkoušejte tento skvělý recept ještě dnes!
Suroviny
- 400 g pizzy těsta
- 200 g strouhané mozzarelly
- 200 g cherry rajčat
- Čerstvý bazalkový listy
- Olivový olej
- Sůl a pepř
Postup
- Nejprve si připravte pizzy těsto nebo si kupte hotové těsto v obchodě.
- Rozvařte těsto na plechu a předehřejte troubu na 220 °C.
- Rajčata nakrájejte na tenké plátky a mozzarellu na drobounké kousky.
- Rozprostřete mozzarellu na rozváleném těstě, přidejte na ni cherry rajčata.
- Pečte pizzu ve vyhřáté troubě asi 15-20 minut, dokud těsto nezhnědne.
- Po upečení posypte pizzu čerstvými bazalkovými listy, pokapte olivovým olejem a osolte a opepřete podle chuti.
- Nakonec si můžete pizzu ozdobit dalšími lístky bazalky nebo podávat s rajčaty a olivami.