4. 12. 2023
Autor: Eva Komárková
Tradiční italská pizza
zdroj: Recepty 24/7

Tradiční italská pizza je lahodným chutným pokrmem, kterým se můžete ponořit do autentické italské kuchyně. Tato pizza je připravována s kvalitním těstem, které je tenké a plné chuti. Na vrcholu těsta se nachází lákavá kombinace čerstvých surovin, jako jsou rajčatový protlak, plátky sýra, olivy a bazalka. Po vložení do vyhřátého troubou se danírtidí smaží Na doutnácím dne, které dodává pizze dokonalou křupavost. Tato tradiční italská pizza zaručeně uspokojí chuťové pohárky každého pizza milovníka.

Tradiční italská pizza

Suroviny:

  • 250 g hladké mouky
  • 150 ml vlažné vody
  • 5 g sušeného droždí
  • 1 lžička cukru
  • 1 lžička soli
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 200 g rajčatového protlaku
  • 200 g mozzarelly
  • 200 g nádivky podle vlastního výběru (např. šunka, salám, zelenina, houby)

Postup:

  1. Smíchejte hladkou mouku, sušené droždí, cukr a sůl ve velké míse.
  2. Přidejte vlažnou vodu a olivový olej. Promíchejte lžící nebo rukou, dokud nevytvoříte husté těsto.
  3. Pokryjte mísu utěrkou a nechte těsto vykynout na teplém místě po dobu asi 1 hodiny, nebo dokud se zdvojnásobí objem.
  4. Po vykynutí těsto rozdělte na dvě části a každou část vyválejte na tenký korpus. Přeneste korpusy na plech vyložený pečicím papírem.
  5. Na rozválené korpusy si rozetřete rajčatový protlak a poté je posypte nastrouhanou mozzarellou.
  6. Dle chuti přidejte vybranou nádivku na pizzu (např. šunku, salám, zeleninu, houby).
  7. Pečte pizzy v předehřáté troubě na 220 °C po dobu 12-15 minut, nebo dokud nejsou korpusy zlatavé a sýr rozpuštěný.
  8. Hotové pizzy vyjměte z trouby a nechte chvíli vychladnout. Poté je nakrájejte a podávejte.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *