25. 7. 2023
Autor: Roman Žák
zdroj: Recepty 24/7
Vychutnejte si autentickou chuť Francie s naším receptem na tradiční francouzské kuřecí ragú. Tento lahodný pokrm je připraven z kvalitního kuřecího masa, zeleniny a aromatických bylinek, které se dlouho dusí společně, aby vytvořily bohatou omáčku plnou lahodných chutí. Není nic lepšího, než se ponořit do této výjimečné gastronomické zkušenosti s jedinečnými francouzskými vlivy. Vyzkoušejte tento recept dnes a okouzlete své smysly!
Suroviny
- 1 kg kuřecích stehenních mas (s kostí a kůží)
- 2 cibule
- 4 stroužky česneku
- 2 mrkve
- 2 stonky řapíkatého celeru
- 2 lžíce olivového oleje
- 400 g krájených rajčat z konzervy
- 250 ml červeného vína
- 500 ml kuřecího vývaru
- 1 lžička sušeného tymiánu
- 1 lžička sušeného muškátového oříšku
- sůl a čerstvě mletý černý pepř podle chuti
Postup
- Kuřecí maso omyjte, osušte a nakrájejte na menší kousky.
- Oloupejte a nadrobno nakrájejte cibuli a česnek. Omyjte a najemno nakrájejte mrkev a celer.
- Na pánvi rozehřejte olivový olej a osmahněte cibuli, česnek, mrkev a celer, dokud nezměknou.
- Přidejte kuřecí maso a smažte ho z každé strany, dokud nezezlátne.
- Přidejte krájená rajčata, červené víno, kuřecí vývar, tymián a muškátový oříšek. Dochutíme solí a pepřem.
- Snižte teplotu a nechte ragú vařit 1-2 hodiny, dokud maso nezměkne a omáčka se zhoustne.
- Servírujte s rýží nebo čerstvě upečeným chlebem.