1. 1. 2024
Autor: Hana Tobiášová
Tradiční brazilské kuře na grilu
zdroj: Recepty 24/7

Tradiční brazilské kuře na grilu je oblíbeným jídlem plným exotických chutí a aromat. Tento recept vám přináší autentickou brazilskou grilovanou kuřecí specialitu přímo do vaší kuchyně. Naučte se, jak připravit ten správný marinádový mix a jak správně grilovat kuře, aby si zachovalo svou šťavnatost a chuť. Užijte si skvělý kulinářský zážitek a překvapte své blízké tradiční brazilským pokrmem plným slunce, chuti a radosti.

Suroviny

  • 1 celé kuře
  • 2 lžíce soli
  • 2 lžíce čerstvě mletého černého pepře
  • 4 stroužky česneku, nasekané
  • 1 citron, vymačkaná šťáva
  • 4 lžíce olivového oleje

Postup

  1. Ve velké míse smíchejte sol, pepř, česnek, citronovou šťávu a olivový olej.
  2. Kuře omyjte a osušte. Následně rozřízněte na polovinu na páteřním kloubu a rozevřete jako knihu.
  3. Vložte kuře do marinády a důkladně jej potřete z obou stran.
  4. Marinujte kuře v lednici minimálně 2 hodiny, nejlépe přes noc.
  5. Před grilováním nechte kuře zahřát na pokojovou teplotu.
  6. Zahřejte gril na střední teplotu a připravte si grilovací mřížku.
  7. Kuře opatrně položte na grilovací mřížku a opékejte přibližně 45 minut až hodinu, případně dokud není kuře zevnitř zcela propečené.
  8. Po dokončení grilování nechte kuře odpočinout přikryté fólií asi 10 minut, poté jej nakrájejte a podávejte.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *