22. 12. 2023
Autor: Hana Tobiášová
Tradiční argentinské steakové řízky
zdroj: Recepty 24/7

Tradiční argentinské steakové řízky jsou výjimečně chutné a šťavnaté masové pokrmy. Tento recept vám přináší autentické argentinské zážitky přímo do vaší kuchyně. Vyberte si kvalitní kousky hovězího masa, marinujte je v lahodné směsi bylinek a koření a grilujte je na ideální teplotu. Výsledkem je dokonale upečené a měkké řízky plné bohatých aróm argentinského steakového kousku. Doporučujeme je podávat s výbornou chimichurri omáčkou a čerstvým pečivem. Užijte si skvělé argentinské zážitky při přípravě tohoto lahodného a tradičního jídla!

Suroviny

  • 4 kusy vyzrálého hovězího roštěnce (přibližně 200 g každý kus)
  • 2 stroužky česneku
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 1 lžíce čerstvého citronového džusu
  • sůl a čerstvě mletý černý pepř podle chuti
  • paprika podle chuti (přibližně 1-2 lžičky)

Postup

  1. Česnek oloupejte a nakrájejte na tenounké plátky.
  2. Do misky smíchejte olivový olej, citronový džus, sůl, pepř a papriku.
  3. Připravenou marinádu potřete z obou stran roštěnkům.
  4. Steaky nechte marinovat v lednici minimálně 1 hodinu (ideálně déle) přikryté potravinovou fólií.
  5. Po vyjmutí ze lednice nechte maso zahřát na pokojovou teplotu a lehce osolte z obou stran.
  6. Vhodným nádobím připravte si gril nebo grilovací pánvičku a rozpálte ji na vysokou teplotu.
  7. Steaky vložte na gril a pečte asi 3-4 minuty na každou stranu (pro medium). Doba pečení záleží na tloušťce masa a stupni propečení.
  8. Hotové steakové řízky nechte chvíli odpočinout pod alobalovou fólií, aby se šťáva rozložila rovnoměrně po masu.
  9. Servírujte s oblíbenými přílohami, například s bramborovou kaší a grilovanou zeleninou.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *