11. 9. 2023
Autor: Hana Tobiášová
Tradiční argentinská hovězí empanada
zdroj: Recepty 24/7

Tradiční argentinská hovězí empanada: Lákavý recept plný chuti s argentinským vlivem! Zkuste si připravit tyto křupavé empanady plněné šťavnatým hovězím masem, cibulí a olivami. Tento tradiční argentinský pokrm je skvělou volbou na různé příležitosti. Podle našeho snadného a detailního návodu vytvoříte perfektní pečivo, které jistě zaujme vaše chuťové pohárky i hosty. Získejte své empanady do autentického argentinského stylu již dnes!

Suroviny:

  • 500 g hovězího masa
  • 1 cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 1 zelená paprika
  • 1 rajče
  • 1 vejce
  • 100 g oliv
  • sůl a pepř podle chuti
  • 2 balíčky listového těsta

Postup:

  1. Na pánvi osmahněte nasekanou cibuli, česnek a papriku.
  2. Přidejte na kostičky nakrájené hovězí maso a osmahněte dozlatova.
  3. Přidejte na plátky nakrájené rajče a olivy. Osolte a opepřete.
  4. Pokud je směs příliš suchá, přidejte trochu vody nebo vývaru.
  5. V malé mísce rozšlehejte vejce.
  6. Listové těsto rozválejte na tenké pláty a vykrájejte kolečka.
  7. Na každé kolečko dejte lžíci masové směsi a okraje pečlivě slepte, vytvořte poloměsíček.
  8. Navlhčete prsty ve vejci a přitlačte okraje empanad.
  9. Položte empanady na plech vyložený pečicím papírem.
  10. Potřete empanady vejcem.
  11. Předehřejte troubu na 200 °C a pečte empanady cca 20 minut, dokud nejsou zlatavé.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *