29. 12. 2024
Autor: Stanislav Urban
zdroj: Recepty 24/7
Objevte chutě Ameriky s naším receptem na tradiční americké kuřecí křidélka! Tento recept je perfektní pro rodinné večery nebo jako pochoutka na párty. Křupavá kůrka a šťavnaté maso, které se doslova rozplývá na jazyku, uspokojí chuťové buňky každého milovníka masa. Připravte si legendární kuřecí křidélka s naším jednoduchým a přesným návodem, ať už je preferujete pikantní, sladko-kyselé nebo barbecue. Stačí pár základních ingrediencí a můžete přinést kus Ameriky přímo na váš stůl!
Suroviny
- 12 kuřecích křidélek
- 1 lžička soli
- 1 lžička mletého černého pepře
- 1 lžička papriky
- 1 lžička česnekového prášku
- 1 lžička cibulového prášku
- 1/2 lžičky kajenského pepře (volitelné)
- 100 ml barbecue omáčky
- 2 lžíce medu
- 2 lžíce olivového oleje
- Filéty na ozdobu (volitelné)
Postup
- Předehřejte troubu na 200°C.
- V míse smíchejte sůl, mletý černý pepř, papriku, česnekový prášek, cibulový prášek a kajenský pepř.
- Očištěná kuřecí křidélka osušte papírovým ručníkem a poté je rovnoměrně obalte směsí koření.
- Na plech vyložený pečicím papírem rozložte křidélka tak, aby se navzájem nedotýkala.
- Pečte v předehřáté troubě po dobu 20 minut. Mezitím si připravte glazuru smícháním barbecue omáčky, medu a olivového oleje.
- Po uplynutí 20 minut křidélka vyjměte, potřete je připravenou glazurou a vraťte do trouby. Pečte dalších 10 minut nebo dokud nejsou křupavá a glazura karamelizovaná.
- Hotová křidélka vyjměte z trouby, případně posypejte nasekaným petrželovým listem pro dekoraci.
- Podávejte teplá.