9. 12. 2023
Autor: Eva Komárková
zdroj: Recepty 24/7
Tortellini s ricottou a špenátem jsou lahodným těstovinovým pokrmem, který rozhodně stojí za vyzkoušení! Tato italská specialita spojuje plnou a krémovou ricottu s čerstvým špenátem, vytvářející bohaté a aromatičké spojení chutí. Recept je jednoduchý a rychlý na přípravu, což z něj dělá ideální volbu pro rodinný večer nebo nečekané hosty. Pokud toužíte po výjimečném a vydatném jídle, tortellini s ricottou a špenátem jsou tou správnou volbou! Užijte si tento šťavnatý pokrm plný italského kouzla.
Suroviny
- 250 g tortellini
- 200 g čerstvé ricotty
- 150 g špenátu
- 2 stroužky česneku, nasekané
- 2 lžíce olivového oleje
- 100 ml smetany ke šlehání
- 50 g parmazánu, nastrouhaného
- sůl a pepř podle chuti
Postup
- Na pánvi si rozehřejeme olivový olej a osmahneme na něm nasekaný česnek.
- Přidáme špenát a krátce ho podusíme, dokud se neesenciálně scvrkne.
- V dalším hrnci si uvaříme tortellini podle návodu na obalu. Opatrně je slijeme a přidáme k špenátu a česneku.
- Do směsi přidáme ricottu a smetanu. Promícháme a necháme chvíli vařit, dokud omáčka s trochou vody z těstovin nezhoustne.
- Přidáme parmazán, promícháme a ochutnáme solí a pepřem.
- Servírujeme horké a posypeme parmazánem. Dobrou chuť!