8. 6. 2024
Autor: Eva Komárková
zdroj: Recepty 24/7
Vyzkoušejte skvělý recept na tradiční italskou tomacovou bruschettu s čerstvou bazalkou. Tento jednoduchý a lahodný pokrm je skvělou volbou na lehkou večeři nebo jako předkrm na večírek. S křupavým chlebem, sladkými rajčaty a aromatickou bazalkou si zamilujete každý hlt. Podívejte se na náš recept a připravte si tento tradiční italský pokrm doma!
Suroviny
- čerstvé rajčiny
- česnek
- extra panenský olivový olej
- sůl
- čerstvý bazalka
- čerstvý chléb
Postup
- Nastrouhejte rajčata na jemné nudličky a přendejte do mísy.
- Přidejte nasekaný česnek, olivový olej a špetku soli. Promíchejte.
- Nakrájejte chléb na plátky a zprudka opečte na pánvi nebo grilu.
- Namáčejte opečené chlebové plátky do rajčatové směsi.
- Před podáváním posypte nasekanou čerstvou bazalkou.