18. 3. 2024
Autor: Petr Kolář
Tom Yum polévka s krevetami.
zdroj: Recepty 24/7

Tom Yum polévka s krevetami je tradiční thajská pochoutka plná lahodných chutí a exotických koření. Tato pikantní polévka je podávána s čerstvými krevetami a zeleninou, která ji dělá osvěžující a lehkou. S použitím kaffir limetek, citronové trávy a galangalu je to skvělá kombinace sladkých, kyselých a kořenitých chutí. Vyzkoušejte recept na Tom Yum polévku s krevetami a přenesete se přímo do thajského ráje!

Suroviny

  • 500g krevet
  • 1 lžíce oleje
  • 1 cibule
  • 3 stroužky česneku
  • 1 lžíce čerstvého zázvoru, nastrouhaného
  • 1 lžíce červené kari pasty
  • 1 l vody
  • 3 limetky, šťáva
  • 2 lžíce rybí omáčky
  • 2 lžíce cukru
  • 1 červená paprika, nakrájená na proužky
  • 100g hub, nakrájených
  • svazek koriandru

Postup

  1. Na pánvi rozehřejte olej a osmahněte na něm cibuli, česnek a zázvor.
  2. Přidejte kari pastu a krátce restujte.
  3. Přidejte vodu, limetkovou šťávu, rybí omáčku a cukr. Nechte vařit asi 5 minut.
  4. Přidejte krevety, papriku a houby a vařte, dokud krevety nejsou vařené.
  5. Servírujte s koriandrem na ozdobu.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *