30. 12. 2023
Autor: Petr Kolář
Tom kha gai polévka.
zdroj: Recepty 24/7

Tom kha gai polévka je tradiční thajské jídlo, které tě svými chutěmi zavede na vzdálené pláže Asie. Tato bohatá a aromatická polévka je připravovaná ze slepičího masa, zázvoru, kokosového mléka a exotického koření, jako je citronová tráva a galangal. Své chuťové pohárky si přijdou na své milovníci kořeněných jídel, ale i ti, kteří preferují jemnější chuti. Vyzkoušejte přípravu této polévky a dopřejte si skvělou exotickou lahůdku přímo z vaší vlastní kuchyně.

Suroviny

  • 400 ml kokosového mléka
  • 200 ml kuřecího vývaru
  • 300 g kuřecího masa (nakrájeného na kousky)
  • 100 g žampiónů (nakrájených na plátky)
  • 1 střední cibule (nakrájená na tenké plátky)
  • 2 stroužky česneku (nasekané)
  • 2 cm kousky čerstvé galangy (nahrubo pokrájené)
  • 2 keříčky citronové trávy (jen bílá část, nasekaná)
  • 2-3 červené chilli papričky (nasekané, podle chuti)
  • 4-5 listů limetového stromu nebo kafírového listu (nakrájených na proužky)
  • 2 lžičky rybí omáčky
  • 2 lžičky cukru
  • Čerstvá koriandrová nať na ozdobení
  • Sůl na dochucení

Postup

  1. Do hrnce nalijte kokosové mléko a kuřecí vývar. Přiveďte k varu.
  2. Přidejte nakrájené kuřecí maso, žampióny, cibuli, česnek, galangu, citronovou trávu, chilli papričky a limetové listy.
  3. Vše vařte na středním plameni asi 15-20 minut, dokud nejsou suroviny měkké.
  4. Přidejte rybí omáčku a cukr. Dochutíme solí podle potřeby.
  5. Polévku nechte vařit dalších 5 minut.
  6. Servírujte horké a ozdobte čerstvou koriandrovou natí.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *