8. 10. 2023
Autor: Veronika Seidlová
Tofu s rýží a zeleninou
zdroj: Recepty 24/7

Tofu s rýží a zeleninou je lahodné vegetariánské jídlo, které vás ⁢překvapí svou výživností a jednoduchostí přípravy. Tento recept kombinuje plátky tofu s jemnou rýží a zdravou zeleninou, jako jsou paprika, cuketa a mrkev. Tofu je bohatý na bílkoviny⁢ a minerály, zatímco zelenina dodává jídlu vitamíny a vlákninu. Tento lehký a zdravý pokrm je ideální jako hlavní jídlo nebo jako příloha k dalším jídlům. Vyzkoušejte tento recept ‌a objevte novou chuťovou lahůdku!

Suroviny:

  • 300 g tofu
  • 200 g ⁣rýže
  • 1 cibule
  • 1 paprika
  • 2 mrkve
  • 1 cuketa
  • 2 lžíce sójové omáčky
  • 2 lžíce ​oleje
  • sůl a pepř podle chuti

Postup:

  1. Nejprve si připravíme zeleninu. Cibuli, papriku, mrkev a cuketu nakrájíme na menší kousky.
  2. Rýži si uvaříme podle pokynů na obalu.
  3. V hluboké pánvi nebo woku rozehřejeme olej a přidáme nakrájenou cibuli. Smažíme, dokud cibule nezezlátne.
  4. Přidáme nakrájenou papriku, mrkev a cuketu. Smažíme asi 5 minut, dokud se zelenina lehce nesféruje. Ochutíme solí a pepřem.
  5. Na prkénku nakrájíme⁤ tofu na menší kostky. Přidáme je k zelenině ve woku a opatrně promícháme.
  6. Zalijeme sójovou omáčkou a vaříme ještě dalších 5 ‍minut, dokud se tofu nedostatečně prohřeje.
  7. Suroviny servírujeme spolu s uvařenou rýží.

Dobrou chuť!

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *