26. 5. 2024
Autor: Veronika Seidlová
zdroj: Recepty 24/7
Tofu s křupavou zeleninou je lahodné veganské jídlo, které oslavuje zdravé a lahodné suroviny. Tofu je perfektně křupavé a dochucené, zatímco směs křupavé zeleniny dodává pokrmu bohatou chuť a texturu. Tento recept je snadno připravitelný a skvělý pro každodenní stravování. Užijte si lahodné jídlo plné rostlinných bílkovin a vitamínů!
Suroviny
- 200g tofu
- 1 cuketa
- 1 mrkev
- 1 paprika
- 1 cibule
- 2 stroužky česneku
- 2 lžíce sójové omáčky
- 2 lžičky strouhaného zázvoru
- olej na smažení
- sůl, pepř
Postup
- Tofu nakrájejte na kostky a osušte ubrouskem.
- Připravte zeleninu – cuketu, mrkev, papriku a cibuli nakrájejte na menší kousky.
- Na pánvi rozehřejte olej a osmažte tofu do zlatova. Poté vyndejte z pánve a dejte stranou.
- Na stejnou pánvi přidejte trochu oleje a osmahněte cibuli se stroužky česneku.
- Přidejte cuketu, mrkev a papriku. Smažte do měkka a dochuťe sójovou omáčkou, zázvorem, solí a pepřem.
- Na závěr přidejte osmažené tofu zpět do pánve a vše dobře promíchejte.
- Podávejte s rýží nebo opečenými nudlemi.