2. 7. 2024
Autor: Veronika Seidlová
zdroj: Recepty 24/7
Užijte si zdravý a chutný pokrm s tímto receptem na tofu s kousky zeleniny! Vyzkoušejte kombinaci měkkého tofu a čerstvé zeleniny pro lahodnou a vyváženou večeři plnou živin. Tento recept je skvělým způsobem, jak si dopřát lahodnou vegetariánskou alternativu s vysokým obsahem bílkovin. Nechte své chuťové buňky tančit s tou nejlepší zelenou párty!
Suroviny
- 200g tofu
- 1 mrkev
- 1 paprika
- 1 cibule
- 2 stroužky česneku
- 4 lžíce sójové omáčky
- 1 lžička koření podle chuti (např. kurkuma, paprika, kari)
- sůl a pepř
- olej na smažení
Postup
- Nejprve nakrájejte tofu na menší kousky a nechte ho odkapat na papírovém ubrousku.
- Oloupejte a nakrájejte mrkev na nudličky, papriku na proužky a cibuli na půlkolečka.
- Na pánvi rozehřejte trochu oleje a osmahněte na něm nakrájenou cibuli se stroužky prolisovaného česneku.
- Přidejte nakrájenou mrkev a papriku a restujte, dokud zelenina nezměkne.
- Přidejte tofu a nechte ho opéct ze všech stran.
- Poté zalijte vše sójovou omáčkou, přidejte koření dle chuti a dochuťte solí a pepřem.
- Podávejte teplé se studeným či teplým přílohovým jídlem. Dobrou chuť!