11. 10. 2024
Autor: Veronika Seidlová
zdroj: Recepty 24/7
Užijte si lahodný a zdravý vegetariánský pokrm s tofu, kořeněnou rýží a osvěžující zeleninou. Tento recept je rychlý a snadný na přípravu, ideální volba pro všechny milovníky asijské kuchyně.
Suroviny
- 250g tofu
- 1 hrnek vařené rýže
- 1 mrkev
- 1 paprika
- 100g hrášku
- 2 stroužky česneku
- 1 cibule
- 2 lžíce sójové omáčky
- 1 lžička kari koření
- 1 lžička zázvoru
- 1 lžička cukru
- sůl a pepř podle chuti
- olej na smažení
Postup
- Na pánvi rozehřejeme olej a osmahneme na něm nakrájenou cibuli, česnek a zázvor.
- Přidáme na kostičky nakrájenou mrkev, papriku a tofu a restujeme do měkká.
- Přidáme hodně pokrájený kousek zázvoru a citrónovou trávu, zasypeme kari korením, promícháme a dostříkneme sojovou omáčkou a cukrem. Dochutíme solí a pepřem.
- Ve vhodném hrnci uvaříme rýži, osolíme.
- Hrášek přidáme alespoň 3 minuty před koncem vaření rýže.
- Podáváme hotové jídlo, rýži naservírujeme na talíř a na ní tofu s zeleninou. Dobrou chuť!