6. 4. 2024
Autor: Veronika Seidlová
zdroj: Recepty 24/7
Vyzkoušejte lahodný veganský recept na tofu s kari a zeleninou. Tento jednoduchý a zdravý pokrm je plný chuti a přírodních ingrediencí. Navíc je bohatý na bílkoviny a vitamíny. Zamilujete si ho na první sousto!
Suroviny
- 250g tofu
- 1 cibule
- 2 mrkve
- 1 zelený paprika
- 1 konzerva nakládané zeleniny (hrášek, kukuřice)
- 2 lžíce kari koření
- sójová omáčka
- sůl, pepř
Postup
- Na pánvi rozehřejeme olej a osmahnete na něm drobně nakrájenou cibuli.
- Přidáme na kostičky nakrájené tofu a osmahneme do zlatova.
- Přidáme očištěné a na kolečka nakrájené mrkve, nakrájený papriku a nakládanou zeleninu.
- Přidáme kari koření, sůl, pepř a sojovou omáčku podle chuti.
- Dusíme na mírném ohni do měkka zeleniny.
- Podáváme s rýží nebo plackami naan.