7. 4. 2024
Autor: Veronika Seidlová
zdroj: Recepty 24/7
Vyzkoušejte lahodné tofu s čínskými houbami a sojovou omáčkou recept, který vám přinese lahodné kombinace chutí a exotických vůní. Tofu absorbuje bohatou chuť sojové omáčky a houby dodají jemnou texturu. Skvělá volba pro všechny milovníky asijské kuchyně!
Suroviny
- 200g tofu
- 50g sušených čínských hub
- 2 lžíce sojové omáčky
- 1 lžíce oleje
- 1 stroužek česneku
- 1 lžička kukuřičného škrobu
- sůl a pepř podle chuti
Postup
- Čínské houby namočte do teplé vody a nechte změknout.
- Ve větší pánvi rozehřejte olej a osmažte nakrájený tofu do zlatova.
- Přidejte nakrájený česnek a nechte krátce osmažit.
- Přidejte namočené čínské houby a smažte dalších pár minut.
- Přidejte sojovou omáčku a promíchejte.
- Rozmíchejte kukuřičný škrob se šťávou a přilijte k tofu, nechte zhoustnout omáčku.
- Pochutnejte si s rýží nebo jinou přílohou podle vaší chuti.