25. 11. 2024
Autor: Veronika Seidlová
zdroj: Recepty 24/7
Vyzkoušejte delikátní recept na tofu s čínským kořením, které si zamilují nejen milovníci asijské kuchyně. Tento jednoduchý a zdravý pokrm je skvělým zdrojem bílkovin a přináší do vaší kuchyně exotické chute z Orientu. Podívejte se na návod, jak připravit chutné tofu s čínským kořením a okořeňte si svůj jídelníček novými chuťovými zážitky.
Suroviny
- 400 g tofu
- 2 lžíce sójové omáčky
- 2 lžíce oleje
- 1 lžička čínského koření
- 1 lžička medu
- 1 česneková stroužka
- 1 červená paprika
- 1 mrkev
- 1 cibule
- strouhaný zázvor dle chuti
Postup
- Nejprve si připravíme omáčku smícháním sójové omáčky, oleje, čínského koření a medu.
- Tofu nakrájíme na kostky a necháme marinovat v připravené omáčce alespoň 30 minut.
- Na pánvi rozpálíme olej a osmahneme na něm nakrájenou cibuli, prolisovaný česnek, na kolečka nakrájenou mrkev a papriky.
- Přidáme nakrájené tofu spolu s marinádou a dusíme, dokud není tofu prohřáté a zbylá tekutina zahustí.
- Přidáme nastrouhaný zázvor podle chuti a dochutíme solí a pepřem.
- Sroviny podáváme s rýží nebo plátky čerstvé zeleniny.