5. 1. 2024
Autor: Veronika Seidlová
zdroj: Recepty 24/7
Chcete vyzkoušet nový recept na tofu s červenou kari omáčkou? Tento veganský pokrm je plný chuti a ideální pro milovníky exotického jídla. Křehké kousky tofu jsou smažené do zlatavého hnědého tónu a poté podávané se sladkokyselou kari omáčkou s příjemně pikantním nádechem. Vaření s tofu je skvělý způsob, jak přidat zdravé bílkoviny do své stravy, aniž byste museli sahat po masových produktech. Vyzkoušejte tento jednoduchý recept a bavte se při vytváření dokonalého tofu s červenou kari omáčkou!
Suroviny
- 400 g tofu
- 1 cibule
- 2 stroužky česneku
- 1 červená paprika
- 1 mrkev
- 200 ml kokosového mléka
- 1 lžíce červené kari pasty
- 2 lžičky sójové omáčky
- 1 lžička cukru
- 2 lžíce oleje
- sůl a pepř podle chuti
Postup
- Tofu opláchněte a osušte ubrouskem. Nakrájejte na kostičky.
- Cibuli a česnek oloupejte a nakrájejte na jemno. Papriku a mrkev omyjte a nakrájejte na tenké proužky.
- Na pánvi rozehřejte olej a osmažte tofu do zlatova. Pak jej vyjměte z pánve a odložte stranou.
- Do stejné pánve přidejte cibuli a česnek a restujte je dozlatova.
- K cibuli a česneku přidejte červenou papriku a mrkev. Smažte zhruba 5 minut, dokud zelenina nezměkne.
- Poté přidejte do pánve kokosové mléko, červenou kari pastu, sójovou omáčku a cukr. Dobře promíchejte.
- Přiveďte směs do varu a vařte na mírném ohni 10 minut, aby se omáčka zahustila a všechny přísady spojily chutě.
- Přidejte osmažené tofu do omáčky a vařte ještě 5 minut, aby se tofu prohřálo.
- Případně dochuťte solí a pepřem podle chuti.
- Tofu s červenou kari omáčkou podávejte s rýží nebo těstovinami a ozdobte čerstvou nasekanou koriandrovou natí.