Tofu s čerstvou zeleninou je lahodné a zdravé veganské jídlo, které je plné chuti i výživných látek. Tofu, bohaté na bílkoviny, je osmaženo do zlatavého a křupavého stavu a podáváno s čerstvou sezónní zeleninou – okurek, rajčat a papriky. Tento recept je ideální volbou pro milovníky rostlinné stravy, kteří chtějí užít si lehké a vydatné jídlo plné vitamínů a minerálů. Skvělá volba pro celou rodinu!

Suroviny:

  • 200 g tofu
  • 1 cibule
  • 1 mrkev
  • 1 paprika
  • 1 cuketa
  • 2 stroužky česneku
  • 2 lžíce sójové omáčky
  • 1 lžička olivového oleje
  • sůl a pepř dle chuti

Postup:

  1. Na pánvi rozehřejeme olivový olej.
  2. Na tenké plátky nakrájíme tofu a přidáme na rozehřátou pánvičku. Smažíme z obou stran, dokud nezíská zlatavou barvu.
  3. Z pánve odebereme osmažené tofu a odložíme stranou.
  4. Cibuli nakrájíme na půlkolečka, mrkev oloupeme a nakrájíme na nudličky, papriku a cuketu pokrájíme na menší kousky.
  5. Na stejné pánvi osmaháme na olivovém oleji cibuli do sklovata.
  6. Přidáme česnek, mrkev, papriku a cuketu. Orestujeme do měkka.
  7. Přidáme smažené tofu a zalijeme sojovou omáčkou.
  8. Pokračujeme v pečení, dokud není zelenina dostatečně prohřátá.
  9. Případně dochutíme solí a pepřem podle chuti.
  10. Servírujeme s rýží nebo jinou přílohou podle vlastního výběru.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *