27. 7. 2023
Autor: Eva Komárková
zdroj: Recepty 24/7
Tiramisu z italského domácího pečiva je klasický italský dezert plný bohatých chutí a jemného kávového aroma. Tato lahodná kombinace mléčného krému, savoiardy a espressa nechá toužit každého milovníka sladkostí. Připravte si jednoduchý a autentický tiramisu z domácího pečiva a okuste skutečnou italskou rozkoš! S naším receptem vytvoříte dokonalou vrstvu krému, která se rozplývá na jazyku a vám zanechá neodolatelný pocit štěstí. Dopřejte si to nejlepší z italské dezertní kuchyně a připravte si domácí tiramisu plné jemných vrstev a křpavého pečiva.
Suroviny
- 250 g savoiardi (italské domácí pečivo)
- 4 velká vejce
- 100 g cukru
- 500 g mascarpone
- 2 lžíce kakaa
- 200 ml silné kávy
- 50 ml rumu
Postup
- Oddělte žloutky od bílků. Vejce důkladně vyšlehejte s cukrem, dokud nedosáhnete pěny.
- Postupně přidávejte mascarpone do směsi žloutků a cukru. Dobře promíchejte, dokud nezískáte hladkou konzistenci.
- V jiné míse vyšlehejte bílky do tuha.
- Opatrně přidejte vyšlehané bílky do směsi žloutků a mascarpone. Pomalu a jemně je vmíchejte lžící.
- Savoiardi namočte do směsi silné kávy s rumem a poklaďte je na dno vhodné nádoby (např. na dno dortové formy).
- Naneste na savoiardi vrstvu směsi z mascarpone. Pokračujte střídáním vrstev savoiardi a směsi mascarpone, dokud nemáte zbylé ingredience. Poslední vrstvu zakončete směsí mascarpone.
- Na vrch posypte vrstvou kakaem.
- Dejte dezert do lednice a nechte ho odpočívat alespoň 4 hodiny (ideálně přes noc), aby se tímto poctivým dezertem prošpikovaly suroviny.
- Před podáváním dezert posypeme další vrstvou kakaa a podáváme v dobře chlazeném stavu.