27. 7. 2023
Autor: Eva Komárková
Tiramisu z italského domácího pečiva
zdroj: Recepty 24/7

Tiramisu z⁢ italského domácího pečiva⁣ je klasický italský dezert plný bohatých⁣ chutí a jemného kávového aroma. Tato lahodná kombinace mléčného krému, savoiardy a espressa ‍nechá toužit ⁣každého ⁤milovníka sladkostí. Připravte⁤ si ‌jednoduchý a autentický tiramisu ⁤z domácího pečiva a okuste ​skutečnou italskou rozkoš! S ⁤naším receptem vytvoříte dokonalou vrstvu krému, která se‌ rozplývá na‍ jazyku a vám ‌zanechá‌ neodolatelný pocit štěstí. Dopřejte si ⁤to‌ nejlepší z‌ italské dezertní kuchyně a připravte si domácí ​tiramisu plné jemných vrstev a​ křpavého pečiva.⁤

Suroviny

  • 250 g savoiardi (italské domácí​ pečivo)
  • 4‍ velká vejce
  • 100 g cukru
  • 500 g mascarpone
  • 2 lžíce kakaa
  • 200 ml silné kávy
  • 50 ml rumu

Postup

  1. Oddělte ‌žloutky ​od bílků. ⁤Vejce ​důkladně⁤ vyšlehejte s ‍cukrem, ⁣dokud nedosáhnete pěny.
  2. Postupně přidávejte mascarpone do směsi žloutků a cukru. Dobře promíchejte, ⁣dokud nezískáte hladkou‍ konzistenci.
  3. V jiné ‌míse vyšlehejte bílky do tuha.
  4. Opatrně přidejte ⁢vyšlehané bílky do směsi žloutků a mascarpone. Pomalu a⁢ jemně je⁣ vmíchejte‌ lžící.
  5. Savoiardi namočte⁣ do ⁢směsi silné ⁣kávy s rumem a ⁣poklaďte je ⁤na⁢ dno vhodné nádoby (např.​ na dno⁤ dortové formy).
  6. Naneste na ‍savoiardi vrstvu směsi z mascarpone.⁣ Pokračujte střídáním ⁤vrstev savoiardi a směsi ⁢mascarpone, dokud nemáte zbylé ingredience. ‌Poslední vrstvu zakončete směsí mascarpone.
  7. Na vrch posypte vrstvou kakaem.
  8. Dejte dezert do lednice a ⁢nechte ho odpočívat alespoň 4 ⁢hodiny ​(ideálně přes noc),⁣ aby se tímto⁣ poctivým dezertem prošpikovaly suroviny.
  9. Před podáváním ⁤dezert posypeme další vrstvou kakaa ​a podáváme v dobře chlazeném ‍stavu.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *