30. 5. 2024
Autor: Eva Komárková
Tiramisu s mascarpone a kakao
zdroj: Recepty 24/7

Vyzkoušejte náš lahodný recept na domácí tiramisu s mascarpone a kakao. Tato tradiční italská dezertní pochoutka je oblíbená pro svou jemnou a krémovou chuť. Stačí si připravit vrstvy savoiardi sušenek namočených v kávě, směs z mascarpone, cukru a žloutků a při servírování posypat hojně kakaem. Vychutnejte si tu nejlepší kombinaci sladkého a hořkého, která vám rozhodně udělá radost.

Suroviny

  • 250g mascarpone
  • 3 velká vejce
  • 100g cukr
  • 200ml silné kávy
  • 200g piškotů
  • kakao

Postup

  1. Oddělte žloutky od bílků.
  2. V míse smíchejte mascarpone a cukr.
  3. Přidejte žloutky a míchejte dohladka.
  4. V jiné míse šlehejte bílky dokud nedosáhnou tuhého sněhu.
  5. Sladkou směs z mascarpone postupně vmíchejte do sněhu z bílků.
  6. Do misky nalijte silnou kávu.
  7. Piškoty namočte do kávy a vytvořte první vrstvu v pekáči.
  8. Nalijte polovinu směsi s mascarpone na piškoty.
  9. Přikryjte druhou vrstvou namočených piškotů.
  10. Nalijte zbylou směs s mascarpone na vrchní vrstvu piškotů.
  11. Na závěr posypte kakao a dejte do lednice alespoň na 4 hodiny.
  12. Poté podávejte a ozdobte podle chuti.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *