13. 12. 2024
Autor: Zbyněk Pospíšil
Tiramisu s kávou a mascarpone
zdroj: Recepty 24/7

Objavte klasický italský dezert s naším receptem na Tiramisu s kávou a mascarpone. Tento bohatý a krémový zákusek kombinuje silný chuťový zážitek kávy s jemnou texturou mascarpone. Ideální pro slavnostní příležitosti nebo jako luxusní pamlsek k vaší kávě. S naším jednoduchým krok za krokem návodem si můžete snadno připravit autentické tiramisu doma. Překvapte své hosty dokonalou rovnováhou sladkého a hořkého v tomto neodolatelném dezertu.

Suroviny

  • 250 g mascarpone
  • 3 velké vejce
  • 80 g cukru krupice
  • 200 ml silného espressa, ochlazeného
  • 175 g savoiardi (dáma sušenky)
  • 2 lžíce Amaretto nebo jiného likéru (volitelné)
  • Kakao na posypání

Postup

  1. Rozdělte vejce na žloutky a bílky. Žloutky smíchejte s cukrem a šlehejte, dokud směs nezbledne a nestane se krémovou.
  2. Přidejte mascarpone k žloutkové směsi a šlehejte, dokud není hladké a dobře spojené.
  3. V jiné misce ušlehejte bílky, dokud nevytvoří tuhý sníh. Poté opatrně vmíchejte bílky do mascarpone směsi.
  4. V hlubokém talíři nebo misce smíchejte espresso s Amaretto. Namáčejte savoiardi sušenky v kávě na obou stranách tak, aby byly promočené, ale ne rozmočené.
  5. Vrstvěte namočené savoiardi na dno formy či vhodné nádoby. Po vrstvě sušenek rozetřete polovinu směsi mascarpone.
  6. Opakujte vrstvení s další vrstvou namočených savoiardi a zakončete zbývajícím mascarpone.
  7. Přikryjte a nechte chladit v lednici alespoň 4 hodiny, ideálně přes noc.
  8. Před podáváním posypte vrch tiramisu kakao práškem.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *