31. 7. 2023
Autor: Eva Komárková
Tiramisu podle tradičního receptu
zdroj: Recepty 24/7

​ Tiramisu podle⁤ tradičního receptu je dokonalý italský dezert, ⁢který ⁢okouzlí každého milovníka sladkostí. Tento jedinečný dezert spojuje lehkost mascarpone sýru s kávovými sušenkami ​namočenými v⁣ espressu.‍ Každá vrstva je pečlivě ‌sestavena a posypana kakaem, což ⁣dává ‌tiramisu ​jemnost a dokonalou chuťovou ‍symfonii. Vyzkoušejte tradiční recept na​ tiramisu a ‍okuste skutečnou italskou ​pochoutku plnou​ lahodného, bohatého a‍ krémového zážitku.

Suroviny

  • 150 g‍ sušenek typu‍ „ladyfingers“ (savoiardi)
  • 3​ velká vejce
  • 250 g mascarpone
  • 100 ⁢g cukru
  • 150 ml silného espresa
  • 2 lžíce kakaa
  • lžička vanilkového ‌extraktu
  • špetka soli

Postup

  1. Oddělte bílky ⁢od žloutků a dejte⁣ je ‌do dvou oddělených míseček.
  2. Do​ mísy s žloutky přidejte cukr⁣ a vanilkový extrakt. ⁤Šlehejte‌ pomocí mixéru, dokud směs nezhustne.
  3. Přidejte mascarpone do mísy⁣ s žloutky a ​cukrem. Míchejte dokud ​nedostanete hladkou směs.
  4. V druhé misce ⁣šlehejte bílky s špetkou soli do ⁣tuha.
  5. Pomalu přidejte ⁤šlehané bílky ⁤do ⁣směsi s mascarpone. Opatrně zamíchejte, aby se ⁤směsi spojily.
  6. Do‍ silněho espresa přidejte lžičku ⁤cukru a ⁤promíchejte.
  7. Vezměte ⁤každou sušenku a ponorte ji na chvíli do espresa, ⁤aby nasákla. Naskládejte je ‍na dno ⁤zapékací mísy.
  8. Na vrstvu sušenek ‌nanesete polovinu směsi s mascarpone.
  9. Opakujte proces s další vrstvou⁤ namočených⁢ sušenek a ‍zbylou mascarpone směsí.
  10. Na vrchol⁣ rovnoměrně posypte dvěma lžícemi ⁤kakaa.
  11. Dejte tiramisu na minimálně⁤ 4 hodiny do⁣ lednice, nejlépe ale​ přes noc.
  12. Před podáváním ⁢posypte vrcholovou⁢ vrstvu tiramisu trochou čerstvého kakaa.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *