3. 6. 2024
Autor: Eva Komárková
zdroj: Recepty 24/7
Nechte se unést lahodným italským dezertem se žloutky – Tiramisu. S námi snadno připravíte tento klasický recept plný kávové chuti a krému. Bon appétit!
Suroviny
- 250g mascarpone
- 100g cukru
- 3 žloutky
- 1 sklenice espressa
- 100g sušenek (např. ladyfingers)
- kakao
Postup
- Smíchejte mascarpone s cukrem a žloutky ve velké míse, dokud nezískáte krémovou konzistenci.
- Podlitím sušenek espressem připravíme podklad, do kterého následně vložíme vrstvu krému.
- Opakujeme vrstvení sušenek namočených v espressu a krému mascarpone, až spotřebujeme všechny suroviny.
- Dezert necháme alespoň dvě hodiny odpočinout v lednici.
- Před podáváním posypeme vrstvu kakaa.