23. 5. 2024
Autor: Eva Komárková
zdroj: Recepty 24/7
Tiramisu je tradiční italský dezert s vrstvami lahodného mascarpone, kávy a do italských piškotů namočených v likéru. Tento sladký pohár je skvělým způsobem, jak zakončit italské jídlo nebo si dopřát pochoutku kdykoli. Naučte se připravit tento slavný recept a oslněte své hosty!
Suroviny
- 250g mascarpone
- 3 lžíce cukru
- 3 vejce
- 200g piškotů
- 200ml silné kávy
- kakao na posypání
Postup
- Oddělte bílky od žloutků.
- V míse smíchejte mascarpone s cukrem a žloutky, dokud nevznikne hladká směs.
- V jiné míse ušlehejte bílky do tuhého sněhu a opatrně je vmíchejte do mascarponeové směsi.
- V menší míse smíchejte kávu a rum.
- V misce nebo zapékací míse vytvořte první vrstvu piškotů namočených v kávě. Přidejte polovinu mascarponeové směsi. Opakujte to stejně s druhou vrstvou a posypte kakao na vrcholu.
- Dezert nechte odpočívat v lednici alespoň 4 hodiny, nejlépe přes noc.