23. 5. 2024
Autor: Eva Komárková
Tiramisu – italský dezert s mascarpone.
zdroj: Recepty 24/7

Tiramisu je tradiční italský dezert s vrstvami lahodného mascarpone, kávy a do italských piškotů namočených v likéru. Tento sladký pohár je skvělým způsobem, jak zakončit italské jídlo nebo si dopřát pochoutku kdykoli. Naučte se připravit tento slavný recept a oslněte své hosty!

Suroviny

  • 250g mascarpone
  • 3 lžíce cukru
  • 3 vejce
  • 200g piškotů
  • 200ml silné kávy
  • kakao na posypání

Postup

  1. Oddělte bílky od žloutků.
  2. V míse smíchejte mascarpone s cukrem a žloutky, dokud nevznikne hladká směs.
  3. V jiné míse ušlehejte bílky do tuhého sněhu a opatrně je vmíchejte do mascarponeové směsi.
  4. V menší míse smíchejte kávu a rum.
  5. V misce nebo zapékací míse vytvořte první vrstvu piškotů namočených v kávě. Přidejte polovinu mascarponeové směsi. Opakujte to stejně s druhou vrstvou a posypte kakao na vrcholu.
  6. Dezert nechte odpočívat v lednici alespoň 4 hodiny, nejlépe přes noc.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *