19. 4. 2024
Autor: Tomáš Zelený
zdroj: Recepty 24/7
Tikka masala kuře s rýží je lahodné indické jídlo plné aromatických koření a šťavnatého kuřecího masa. Tento recept je snadný na přípravu a skvělý na večeři pro celou rodinu. Užijte si chuť Indie ve svém vlastním domě s tímto chutným jídlem!
Suroviny
- 600 g kuřecích prsou
- 1 velká cibule
- 3 stroužky česneku
- 2 lžíce tikka masala koření
- 400 ml smetany ke šlehání
- 400 g krájených rajčat z plechovky
- 2 lžíce oleje
- sůl a pepř
- vařená rýže k podávání
Postup
- Na oleji osmahneme nakrájenou cibuli dozlatova.
- Přidáme na drobno nasekaný česnek a vaříme další minutu.
- Přidáme nakrájená kuřecí prsa a opékáme do zezlátnutí.
- Přidáme tikka masala koření, promícháme a vaříme další minutu.
- Přilijeme smetanu, přidáme krájená rajčata a necháme provařit 10-15 minut.
- Ochutnáme solí a pepřem a podáváme s vařenou rýží.