19. 4. 2024
Autor: Tomáš Zelený
Tikka masala kuře s rýží
zdroj: Recepty 24/7

Tikka masala kuře s rýží je lahodné indické jídlo plné aromatických koření a šťavnatého kuřecího masa. Tento recept je snadný na přípravu a skvělý na večeři pro celou rodinu. Užijte si chuť Indie ve svém vlastním domě s tímto chutným jídlem!

Suroviny

  • 600 g kuřecích prsou
  • 1 velká cibule
  • 3 stroužky česneku
  • 2 lžíce tikka masala koření
  • 400 ml smetany ke šlehání
  • 400 g krájených rajčat z plechovky
  • 2 lžíce oleje
  • sůl a pepř
  • vařená rýže k podávání

Postup

  1. Na oleji osmahneme nakrájenou cibuli dozlatova.
  2. Přidáme na drobno nasekaný česnek a vaříme další minutu.
  3. Přidáme nakrájená kuřecí prsa a opékáme do zezlátnutí.
  4. Přidáme tikka masala koření, promícháme a vaříme další minutu.
  5. Přilijeme smetanu, přidáme krájená rajčata a necháme provařit 10-15 minut.
  6. Ochutnáme solí a pepřem a podáváme s vařenou rýží.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *