24. 10. 2023
Autor: Petr Kolář
zdroj: Recepty 24/7
Thajský zelený kari s kuřecím masem je lahodný, exotický pokrm plný chutí Jižní Asie. Tento recept vás zavede do země, kde se směsi koření a aromatických bylin proměňují v jedinečnou chuťovou explozi. Jednoduchý krok za krokem návod vám ukáže, jak připravit toto tradiční jídlo, které potěší vaše chuťové buňky. Vyzkoušejte tento thajský okamžik objevování a přenechte se vůni a chuti tohoto kulinářského zážitku z dalekého východu.
Suroviny
- 500 g kuřecího masa (nakrájené na kousky)
- 2 lžíce zeleného kari pasty
- 1 lžíce oleje
- 400 ml kokosového mléka
- 1 červená paprika (nakrájená na plátky)
- 1 středně velká cuketa (nakrájená na plátky)
- 1 mrkev (nakrájená na plátky)
- 1 cibule (nakrájená na tenké plátky)
- 2 lžíce rybí omáčky
- 2 lžíce limetkové šťávy
- 1 lžíce cukru
- čerstvá koriandrová nať (nasekaná)
Postup
- Na rozpáleném oleji orestujte cibuli, dokud nebude zlatavá.
- Přidejte kuřecí maso a opékejte ho, dokud není zevnitř bílé a zlatavé zvenku.
- Přidejte zelenou kari pastu a promíchejte, aby se maso dobře obalilo.
- Přidejte kokosové mléko, rybí omáčku, limetkovou šťávu a cukr. Dobře promíchejte.
- Přidejte nakrájenou papriku, cuketu a mrkev. Vařte a míchejte 8-10 minut, dokud zelenina nezměkne.
- Přidejte nasekanou koriandrovou nať a promíchejte.
- Servírujte s jasmínovou rýží nebo thajskými nudlemi.