12. 2. 2025
Autor: Petr Kolář

zdroj: Recepty 24/7
Thajský zeleninový wok s tofu je lahodný vegetariánský pokrm plný exotických chutí a vůní. Tento recept nabitý čerstvou zeleninou a aromatickými thajskými kořenícími směsmi je snadný k přípravě a bude skvělou volbou pro milovníky thajské kuchyně. Vyzkoušejte ho ještě dnes a užijte si zdravou a vydatnou večeři!
Suroviny
- 200g tofu
- 1 červená paprika
- 1 žlutá paprika
- 1 mrkev
- 200g brokolice
- 100g hrášku
- 4 stroužky česneku
- 1 chilli paprička
- 2 lžíce sójové omáčky
- 1 lžíce oleje
- 1 lžička kari pasty
- strouhaný zázvor a sůl podle chuti
Postup
- Na pánvi si osmahneme tofu nakrájené na kostky dozlatova a odložíme ho stranou.
- Na stejné pánvi si rozpálíme olej a přidáme na kolečka nakrájený česnek a chilli papričku.
- Přidáme na nudličky nakrájenou červenou a žlutou papriku a restujeme do změknutí.
- Přidáme na nudličky nakrájenou mrkev, brokolici a hrášek. Orestujeme do změknutí zeleniny.
- Přidáme kari pastu, sójovou omáčku, zázvor, sůl a restované tofu. Vše důkladně promícháme.
- Pokrm můžeme podávat s rýží nebo nudlemi.