12. 2. 2025
Autor: Petr Kolář
Thajský zeleninový wok s tofu
zdroj: Recepty 24/7

Thajský zeleninový wok s tofu je lahodný vegetariánský pokrm plný exotických chutí a vůní. Tento recept nabitý čerstvou zeleninou a aromatickými thajskými kořenícími směsmi je snadný k přípravě a bude skvělou volbou pro milovníky thajské kuchyně. Vyzkoušejte ho ještě dnes a užijte si zdravou a vydatnou večeři!

Suroviny

  • 200g tofu
  • 1 červená paprika
  • 1 žlutá paprika
  • 1 mrkev
  • 200g brokolice
  • 100g hrášku
  • 4 stroužky česneku
  • 1 chilli paprička
  • 2 lžíce sójové omáčky
  • 1 lžíce oleje
  • 1 lžička kari pasty
  • strouhaný zázvor a sůl podle chuti

Postup

  1. Na pánvi si osmahneme tofu nakrájené na kostky dozlatova a odložíme ho stranou.
  2. Na stejné pánvi si rozpálíme olej a přidáme na kolečka nakrájený česnek a chilli papričku.
  3. Přidáme na nudličky nakrájenou červenou a žlutou papriku a restujeme do změknutí.
  4. Přidáme na nudličky nakrájenou mrkev, brokolici a hrášek. Orestujeme do změknutí zeleniny.
  5. Přidáme kari pastu, sójovou omáčku, zázvor, sůl a restované tofu. Vše důkladně promícháme.
  6. Pokrm můžeme podávat s rýží nebo nudlemi.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *